top of page

Wat doet een familierecht advocaat?

Als je mijn kinderen vraagt wat ik doe, dan zullen ze zeggen: mama werkt op kantoor. Maar wat doe ik nou eigenlijk echt op een werkdag? Die vraag wordt mij wel eens gesteld. Wat een strafrecht advocaat doet, dat weten we wel een beetje. Dat zie je wel op Instagram stories of ergens anders in de social media. Maar een familierecht advocaat? Mijn vrienden en familie hebben eigenlijk geen idee. Daarom ben ik ook in een Instagram account gestart. Je kunt mij volgen


Iedere dag is toch echt anders in de advocatuur. Ik ben van het maken van lijstjes, maar het gebeurt me zelden dat ik aan het eind van de dag alles op mijn lijstje ook netjes heb gedaan en kan afstrepen.

Mijn werkdagen beginnen met het wegbrengen van de kinderen naar school en opvang. Dan snel door naar Hoorn om aan de werkdag te beginnen. Een dag kan bestaan uit: mail checken, bellen, post verwerken, spoedvragen beantwoorden, processtuk opstellen/aanpassen/versturen, zitting voorbereiden, zitting bijwonen, mediation voorbereiden, mediation voeren, gespreksverslag opstellen na een mediation, convenant opstellen, weer mail checken, nog meer bellen of gebeld worden, etc. Gelukkig doe ik dit niet allemaal op één dag, want dat is echt onmogelijk. Dan vergeet ik nog te noemen het volgen van een (online) cursus of intervisie. Want vanuit de Nederlandse Orde van Advocaten, maar ook vanuit de specialisatievereniging vFAS waar ik bij ben aangesloten, is het verplicht om jaarlijks punten te halen en mij te blijven ontwikkelen en bijscholen. Leuk, zeer nuttig maar soms ook moeilijk te passen in een drukke werkweek.


Naast het werken drink ik nog vele kopjes thee, eet ik rond 10 uur altijd twee koekjes die mijn man voor me in mijn tas doet (anders vergeet ik ze zelf mee te nemen) en natuurlijk lunch met collega’s, op afstand tegenwoordig.


Zo, dit geeft wel een beeld weer waar mijn werkzaamheden uit bestaan en hoe ik mijn dagen vul!

Recente berichten
Archief
Volg ons
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Basic Square
bottom of page