top of page

Schorsingsverzoek bij kinderalimentatie?

Deze week is er uitspraak gedaan door het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden (op 22 november 2022).

De man verzocht om schorsing van de beschikking van de Rechtbank Midden-Nederland. Hierin was bepaald dat hij € 302 per maand aan #kinderalimentatie zou dienen te voldoen met ingang van 1 september 2021. De beslissing was uitvoerbaar bij voorraad verklaard.


De man wilt schorsing van de uitspraak van de rechtbank. Als de beschikking uitvoerbaar bij voorraad is verklaard, dan wordt de beslissing niet geschorst indien je hoger beroep instelt. Zo ook hier niet. Je kunt het hof verzoeken om alsnog de beschikking van de rechtbank te schorsen. Dat deed de man hier ook.


Er zijn 2 grondslagen voor zo'n verzoek tot schorsing:

  1. als het belang van de veroordeelde partij bij behoud van de bestaande toestand zwaarder weegt dan het belang van de wederpartij;

  2. indien sprake is van een kennelijke misslag van de rechtbank.

De man onderbouwt zijn verzoeken niet (volledig). Hij laat bijvoorbeeld niet zien dat hij door betaling van de kinderalimentatie in grote financiële problemen komt.


Het schorsingsverzoek wordt afgewezen. Let er op dat je je verzoek dus goed onderbouwd met stukken, dat is zo belangrijk! Als dat in deze procedure wel goed was gebeurd, was het verzoek misschien wel toegewezen. Zonde!


Lees hier de volledig uitspraak.

Recente berichten
Archief
Volg ons
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Basic Square
bottom of page