top of page

Werknemer komt stelselmatig te laat, reden voor ontslag op staande voet?

Wat is de situatie:

  • bij deze werkgever is het van belang precies in- en uit te klokken;

  • het is binnen het bedrijf bekend dat hierover strenge regels gelden;

  • als er een dienst gedraaid wordt van 4,5 uur, dan is er geen recht op pauze;

  • je mag zonder toestemming je werkplek niet verlaten.

De werknemer houdt zich meerdere keren niet aan de afspraken en krijgt in een korte periode drie officiële waarschuwingen van de werkgever. De waarschuwingen hadden betrekking op het onjuist uitklokken en onterecht pauze nemen. In de officiële waarschuwingen is meerdere keren aangegeven dat ontslag op staande voet kon volgen als de werknemer zich niet aan de regels zou gaan houden.

De rechtbank is van mening dat er sprake is van een dringende reden voor ontslag op staande voet.

De werknemer voert nog aan dat het ontslag niet ‘onverwijld’ gegeven is, hetgeen een vereiste is voor ontslag op staande voet. De rechtbank oordeelt echter anders. De werkgever heeft de kant van het verhaal van de werknemer gehoord, de werknemer vervolgens geschorst, werkgever heeft verder onderzoek gedaan, camerabeelden bekeken, gesprekken gehouden, advies ingewonnen, overleg gevoerd. Vervolgens is de werknemer op staande voet ontslagen. Dit alles heeft plaatsgevonden in vier dagen. Volgens de rechtbank is dit voldoende onverwijld.

Hier kunt u de volledige uitspraak lezen.

Wilt u meer informatie over ontslag op staande voet? Neem contact met mij op!

Recente berichten
Archief
Volg ons
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Basic Square
bottom of page