top of page

Tips & trics bij het tekenen van een vaststellingsovereenkomst

Je werkgever wil de arbeidsovereenkomst beëindigen en bied je een vaststellingsovereenkomst aan. Ben je verplicht die te ondertekenen? Mag je er over na denken? Kan je advies krijgen? Zo een paar vragen die wellicht direct bij je opkomen. Zie hieronder een vijftal tips & trics uit de praktijk. Wil je meer informatie, neem dan contact met mij op: www.advocaathoekstra.nl/contact.

1. Bedenk allereerst of je uiteindelijk wilt instemmen met een beëindigingsregeling en dus weg gaat bij je werkgever. Het kan allerlei gevolgen hebben voor je verdere carrière. Misschien is het een mooi moment om verder te gaan, of is het een grote verrassing en je weet niet wat er staat te gebeuren? Kan je bijvoorbeeld aanspraak maken op een WW-uitkering? En hoe zit het met pensioenopbouw? Kan ik al direct solliciteren?

2. Teken nooit direct! Ook niet als de overeenkomst nog maar één dag geldig is. Laat je altijd voorlichten door een jurist of advocaat. In een groot aantal van de gevallen vergoedt de werkgever zelfs die kosten. Vraag daar dus naar.

3. Check een aantal feiten, zoals: functie, datum in dienst, salaris, etc.

4. Wat is de ‘formele’ reden van beëindiging. Wie neemt het initiatief tot beëindiging? Is dit door de werkgever goed verwoord in de overeenkomst?

5. Krijg je een transitievergoeding? En klopt de hoogte van het bedrag?

Recente berichten
Archief
Volg ons
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Basic Square
bottom of page