top of page

Mediation iets voor u?

Samen in mediation de gevolgen van de (echt)scheiding regelen is een mooie en vooral ook efficiënte manier. Aan de basis van een goede mediation liggen vertrouwelijkheid en openheid. De gesprekken tijdens de mediation vinden in vertrouwen plaats. Juist daardoor is het mogelijk in alle openheid met elkaar te praten en tot oplossingen te komen. Door met elkaar mee te denken is het vaak mogelijk om een probleem heel praktisch aan te pakken. Ik als mediator kan voor de juridische informatie zorgen en de partijen helpen indien zij in de communicatie vast lopen.

Stel dat een mediation niet lukt, dan moet het geschil worden voorgelegd aan een rechter. De rechter oordeelt uiteindelijk puur op wat er verzocht wordt. En meer niet. Ook al is dat soms niet een heel praktische oplossing. Wat een bijkomend nadeel is van een procedure, is de tijd. Voordat een zaak op zitting wordt gepland, gaan er vaak maanden overheen. Ik hoor dan ook van cliënten dat zij het vervelend vinden om zo lang te moeten wachten voordat de rechter tijd heeft voor hun zaak. Daarnaast lopen de kosten op bij een procedure. In een mediation worden er immers een aantal gesprekken gevoerd, waarna het convenant (overeenkomst) wordt getekend. Beide partijen weten waar ze aan toe zijn en kunnen zich hier in vinden.

Is mediation iets voor u? Het is mogelijk samen een vrijblijvend kennismakingsgesprek te hebben met Hinka Hoekstra.

Recente berichten
Archief
Volg ons
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Basic Square
bottom of page