top of page

Familierecht

Het kantoor is gespecialiseerd in familierecht. Hinka is aangesloten bij de Vereniging voor Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS).

(Echt)scheiding

Een echtscheiding of ontbinding geregistreerd partnerschap dient door de rechtbank te worden uitgesproken. Voor deze procedure kunt u individueel een advocaat inschakelen, of u stapt samen naar een advocaat-mediator die u helpt om tot een gezamenlijke oplossing te komen. Hinka kan u in beide gevallen bijstaan, waarbij zij u op een deskundige en duidelijke wijze begeleidt in het gehele proces.

Ouderschapsplan

Als ouders uit elkaar gaan, ongeacht wat voor soort relatie zij hebben gehad (huwelijk, samenwonend, etc.), zullen zij een ouderschapsplan moeten opstellen. In het ouderschapsplan leggen ouders vast hoe zij de rol van het ouderschap gaan invullen nadat de relatie is beëindigd. Van belang is onder meer dat er afspraken gemaakt worden over de zorgregeling. Hebt u hierbij hulp nodig? Hinka kan uw afspraken voor u vastleggen in een ouderschapsplan.

 

Soms lukt het niet om hier samen afspraken over te maken, maar ook dan zijn er zeker mogelijkheden. Vraag Hinka hiernaar.

 

Kinderalimentatie & partneralimentatie

In veel gevallen wordt na het beëindigen van een relatie een bijdrage vastgesteld voor de kosten van verzorging en opvoeding of levensonderhoud. Het vaststellen van de hoogte van de alimentatie is een momentopname. Een jaar na de scheiding kan er echter al van alles veranderd zijn in uw situatie. U hebt ander werk gekregen, uw ex-partner is opnieuw getrouwd, u hebt nog een kind gekregen, etc. Dit kunnen redenen zijn om de alimentatie opnieuw te berekenen en te laten vaststellen. Hinka kan de alimentatie voor u berekenen en hierover een heldere uitleg geven. Zij zorgt ervoor dat u niet meer betaalt dan volgens de huidige richtlijn nodig is.

Erkenning/gezag/vaderschap

U wilt uw kind erkennen of ook belast worden met het gezag over uw kind? U wilt het vaderschap laten vaststellen, maar de moeder geeft geen toestemming? Dit zijn voorbeelden van situaties waar u mee te maken kunt hebben. Hinka houdt uw belang en dat van uw kind in het oog, zodat u tot een zo goed mogelijk resultaat komt.

Verdeling/verrekening huwelijksgoederengemeenschap

U bent in gemeenschap van goederen gehuwd of op huwelijkse voorwaarden, en het huwelijk komt tot een eind. Er zullen allemaal vragen over de verdeling of verrekening van de huwelijksgoederengemeenschap naar boven komen. Hoe dient de woning te worden verdeeld? Of wat dient er te gebeuren met de onderneming die is opgestart tijdens het huwelijk? Dient er nog verrekend te worden aan het einde van het huwelijk? Bij deze kwesties kan Hinka u helpen om tot een goede verdeling/verrekening te komen, en te krijgen waar u recht op heeft.

Verhuizing/paspoort aanvragen/vakantie

Wellicht bent u al even uit elkaar, maar zijn er toch nieuwe conflicten gerezen. Dit gebeurt in de praktijk maar al te vaak. Wilt u met uw kind op vakantie naar het buitenland, maar wil de ex-partner niet meewerken aan het aanvragen van een paspoort? Of wilt u verhuizen naar de andere kant van het land en geeft uw ex-partner hiervoor geen toestemming? Bij dit soort kwesties kan Hinka u begeleiden en indien nodig voor u procederen.

  • (Echt)scheiding

  • Ontbinding geregistreerd partnerschap

  • Ouderschapsplan

  • Kinderalimentatie & partneralimentatie

  • Erkenning/gezag/vaderschap

  • Verdeling/verrekening huwelijksgoederengemeenschap

  • Verhuizing/paspoort aanvragen/vakantie

Wilt u interessante artikelen lezen over familierechtelijke onderwerpen? Kijk eens op deze informatieve website van de vFAS:

bottom of page